Informatie / historie

Jaarlijkse ski-safari reis met dagelijks wisselend skigebied met apres-ski, onder leiding van gediplomeerde skigidsen. Verblijf in luxe 4-sterren hotels op basis van halfpension. Het vervoer is met Royal Class Touringcar

Historie van de Ski Holland Groep

In 1988 zijn Jan de Dunnen en Adri van Wijk (als lid van de Nederlandse Ski Vereniging) gestart met het organiseren van skisafari’s met als doelgroep de leden van de NSV Kring Grote Rivieren die elke week in de regio aan de skigym deelnamen. Het eerste jaar was de bestemming Piesendorf in Oostenrijk. Het was meteen een groot succes. Na 4 jaar is de skireis als particulier initiatief voortgezet onder de naam Ski Holland Groep. De formule is nu nog steeds dezelfde.

Jaarlijks wordt geskiëd in de laatste volle week in januari. Met een groep van 30 tot 40 personen wordt op vrijdagavond gereisd met een royal class bus naar een goed 4* hotel met sauna en bij voorkeur ook met zwembad. Dit hotel moet op een centrale locatie liggen met een (klein) eigen skigebied waar de eerste dag direct na aankomst op zaterdagochtend in eigen tempo ingeskied kan worden. Vanaf zondag t/m vrijdag worden geskied onder begeleiding van 3 of 4 gediplomeerde skigidsen welke ook instructie geven over algemene skitechniek zoals carven maar ook in het skiën op buckelpistes en in tiefschnee. Op zaterdag volgt nog een dag vrijskiën en kan in eigen tempo afscheid worden genomen van de sneeuw en de skigroep. Na het diner op zaterdag wordt in de royal class bus weer huiswaarts gekeerd met aankomst op zondagochtend. Met dit programma is in vele gebieden in de alpen geskied zoals Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. Maar ook in de Pyreneeën in de landen Andorra, Frankrijk en Spanje.

Twee bijzondere reizen waren tijdens het 10 jarig bestaan toen geskied is in Colorado in de USA en in 2000 in Canada.

In 1998 is Jan den Dunnen gestopt met de organisatie en is enige jaren later helaas onverwacht overleden. Vanaf 1998 heeft Frans Dersigni de jaarlijkse skireis 7 maal samen met mij georganiseerd. Vanaf 2005 organiseert Tina Smith de reis samen met Frans Dersigni. Na vele jaren is de reis formule nog altijd springlevend hetgeen blijkt uit de vele enthousiaste deelnemers waarvan vele meerdere jaren meegaan. Ik ben er als oud organisator trots op dat nu nog steeds ieder jaar vele skiërs genieten van de ski safari’s van de Ski Holland Groep.

Adri van Wijk (oprichter en oud organisator Ski Holland Groep)