Skisafari 2024 Dolomiti

Een week met een lach en een traan

Bij La Place in Meerkerk ontmoeten we elkaar en maken we kennis met de nieuwe deelnemers. De stemming zit er meteen al weer in. Helaas moest Tina afzeggen, ze was ziek. Dat was extra jammer, want voor haar zou dit de laatste reis zijn als organisator. Gelukkig is haar opvolger Bert al in functie, voor Frans een hele steun. Na een vlot verlopen reis komen we aan bij Hotel Leitner in Mühlbach, een klein, ingeslapen dorpje met naast het hotel een skiliftje naar het skigebied. Er wacht ons een uitgebreid ontbijtbuffet, heerlijk na zo’n reis. Daarna de piste op. Mooi weer, mooie pistes, een fijne middag. ’s Avonds zijn ook de gidsen aangekomen en hebben we genoten van de echte Italiaanse keuken.

Wat een week

De hele week hebben we geskied onder topcondities, zon, goede sneeuw, uitdagende pistes in o.a. Kronplatz, Seiser Alm, Cortina d’Ampezzo, Corvara, Marmolada, wat een genot! En dan de avonden, feesten dit keer. Met Zjuul wordt bijna elke avond een verrassing. Als hij begint te spelen op zijn gitaar gebeurt er iets bijzonders. Een serenade van hem en ik ben verkocht. ☺ We hadden zelfs een dansavond op de verjaardag van Marjan! Wow, we kunnen ook nog iets anders dan skiën.

Afscheid

Ook nemen we afscheid van Tina, na zoveel jaren. Een geweldige organisator, veelzijdig en sociaal, met oplossingen voor alle problemen. Gelukkig is Gerard wel mee en worden alle mooie woorden tot hem gericht. Ook wordt hem alvast de collage voor Tina aangeboden. Een ontroerend moment voor ons allemaal. Bij thuiskomst hebben Frans, Bert en Wil het cadeau aan Tina aangeboden. Ze was blij verrast. Wat zullen we haar missen! De avond eindigt gelukkig met een lach: een grappige ode aan Fransje en Bertje door Irene en Gon.

Organisatie

De organisatie was weer top, niet alleen de reis, maar ook het weer en de sneeuwcondities waren perfect geregeld. Hoe doen ze dat toch?☺ Mijn wens voor ieder jaar is gelukkig bijna uitgekomen (op een klein duimpje   na): een reis zonder ernstige blessures. Fijn! Volgend jaar naar Maishofen. Kanniewachte!

Elly Peijs-Stoppelman  

Super Ski Holland Dolomiti

Jeetje, wat was het weer leuk! De Ski Holland Dolomiti ‘Superski’ reis deed zijn naam eer aan. Alle vertrouwde ingrediënten droegen daar weer aan bij: De prettige sfeer in de groep met een grote vaste kern, maar waar nieuwkomers zich al snel welkom voelen. De goede flexibele organisatie. De vaste groep Oostenrijkse skileraren Andrea, nieuwbakken oma Karin, Dorli en Hans, aangevuld met de sterk debuterende Erich. Een uitstekend hotel met heerlijke maaltijden. Gezelligheid en goeie gesprekken. Mooi weer, prima sneeuw en prachtige skigebieden. En last but not least, de mandarijntjes en chocolaatjes en het après-skiën in de bus.

De uiterst sympathieke buschauffeur Renate bracht ons vaardig laverend door tal van haarspeldbochten naar diverse fantastische skigebieden: Kronplatz – Seiser Alm, Ortisei en Selva – Cortina d’Ampezzo – Corvara, Alta Badia en Obereggen, Pampeago. En in al die gebieden zicht op de karakteristieke imposante grillige Dolomieten massieven als de Sellagroep, de Sassolungo, Rosengarten en de mooie Marmolada.
Die Marmolada was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. In de lift ernaartoe zette Andrea spontaan ‘Volare’ in en kreeg de hele volgepakte gondel zingend mee na zijn aansporing “everybody!”. Bovenop het uitzichtplateau (3265m) een verpletterend uitzicht.. En toen een spannende afdaling, de elementen trotserend in de vorm van forse rukwinden over een glad gewaaide piste. Wat een avontuur..

Prettig was het om de skiweek te beginnen en af te sluiten in het overzichtelijke Meransen. Het voordeel van zo’n kleiner skigebiedje is dat het er vrijwel altijd betrekkelijk rustig is.

Skiën in een groepje met een skileraar is een gouden concept voor een skivakantie. Door onder meer in een ‘slangetje’ het spoor van je voorganger te volgen en zodoende ook voortdurend je snelheid aan te passen, leer je spelenderwijs beter skiën. Ook krijg je bijzondere skitips: Zo legde bijvoorbeeld Dorli ons uit waarom je op ’s middags zugefrorene Schnee de skietjes toch beter weer wat bij elkaar kan houden.

Een gids/skileraar neemt je ook een hoop keuzes (en mogelijke discussies..) uit handen; Waar gaan we heen? Welke lift zullen we nemen? Welke piste gaan we doen? Gaan we nu aan de koffie en zo ja in welk tentje? etc.

Ik heb aan verschillende wintersportgroepsreizen en ‘ski-safari’s’ van diverse reisorganisaties deelgenomen als deelnemer en gids en kan na de drie reizen die ik ben mee geweest vaststellen dat Ski Holland het elk jaar gewoon weer heel goed voor elkaar heeft.

Met dank aan organisatoren Frans en Bert, “De een is lang en de andere kleiner”, zoals Gon en Irene het duo zo geestig toezongen op een avond vol warme dankwoorden. Daar werd ook Tina ontroerend in het zonnetje gezet en een mooie collage getoond van de eerder gemaakte Ski Holland reizen die zij cadeau zou krijgen. Tina zou dit jaar voor het laatst meegaan, maar moest helaas afhaken. Haar spirit was er in ieder geval wel bij, in de vorm van zorgzaamheid voor de deelnemers en de aandacht voor details die zij in het organiseren van alle voorgaande reizen legde. Mede dankzij troubadour Zjuul, die het performen niet van een vreemde heeft, werd het een heel gezellig samenzijn dat uitmondde in een wilde dansavond.

Helaas was er een duimblessure voor Chantal, die hopelijk snel herstelt. Verder was deze skiweek in de Dolomieten al met al een groot succes en kunnen we uitkijken naar een volgende topreis. Dan weer naar het thuisland van onze zeer gewaardeerde skileraren.

Bart

La Plagne maart 2023

‘Les Disparitions’

Al direct bij de verzamelplaats is er sprake van een soort reünie en ook de nieuwe deelnemers maken kennis. In de bus zitten we met elkaar gezellig bij te kletsen.

Zondag 

Na aankomst in Les Rhododendrons gaan we lekker ontbijten. Intussen krijgen we geweldig nieuws: Wil en Frans hebben Kimberley Bos gesproken, de winnares van zilver op de WK skeleton in Sankt Moritz in januari. Zij is met haar team in ons hotel en heeft Wil en Frans opgenomen in haar team. Fantastisch! ☺

Dan skipassen regelen en… op weg! Groepjes worden geformeerd en ondanks de mist laten we ons niet weerhouden om te gaan skiën. We genieten.

Op de terugtocht passeren we La Bergerie, waar elke dag een DJ staat en de skiërs zich uitleven. We maken kennis met onvermoede (dans-)talenten onze skimaatjes! ☺

En verrassing: ’s avonds in de bar van het hotel blijkt diezelfde DJ te draaien en gaan we weer los.

Maandag: disparition 1

Na een nacht met veel sneeuw zien we de volgende ochtend een witte wereld met een stralend blauwe lucht. Op naar Les Arcs 2000, genieten!

En dan, midden op de piste een meisje, behoorlijk in paniek: ‘I lost my sister!’ Ik neem haar mee naar de groep, die wat verder op mij wacht. We bellen haar zus: g.g., we appen: g.g. Wat nu? We gaan met haar naar het middenstation om te lunchen en gelukkig komt haar zus daar aan, behoorlijk in de war. Enfin, wij hebben onze goede daad gedaan en zeggen Katharina dag. We sluiten onze tocht af bij La Bergerie, waar we ons weer ff uitleven.

Dinsdag: disparition 2

Op weg naar de gletsjer gaan we koffie drinken bij een leuk tentje op de piste. Heerlijk in de ligstoelen in het zonnetje. Daarna weer op weg, maar waar blijft Leslie nou? Leslie is op zoek naar zijn ski’s! Verdwenen?!?! Gelukkig blijft hij kalm en wij gaan de Secours inschakelen. Enfin, na veel geregel en gedoe kan hij de volgende dag zijn ski’s weer ophalen bij dezelfde tent.

Woensdag

Eerst de ski’s van Leslie ophalen. Wat blijkt? Een man had zijn ski’s aangedaan, er de hele dag op geskied en niks gemerkt. Nou ja!

Dan naar Les Arcs, superweer en superpistes. We gaan lunchen bij een grote tent met een groot terras. Richard staat in de rij om te bestellen en wie staan daar vlak voor hem? Katharina en haar zus! Toeval bestaat niet, maar dit verzin je niet, te midden van massa’s mensen. We hebben samen gegeten en bijgepraat over de gebeurtenis van maandag.

De rest van de week…

De rest van onze week was gewoon fijn, zonder bijzondere gebeurtenissen. We hebben genoten van de sneeuw, het weer en van de gezelligheid met elkaar.

Ik verheug me al op de reünie, wat zullen we weer veel te kletsen hebben! 🙂

Tot dan,

Elly Peijs-Stoppelman

Skisafari Pfunds 2023 – Ischgl en Samnaun of ‘De Wet van Murphy‘

We ontmoeten elkaar in Meerkerk en het is direct alweer gezellig. Met onze nieuwe chauffeur Renate gaan we op weg naar Pfunds in Oostenrijk. De reis verloopt prima tot de Fernpass. Sneeuw, gladheid, de sneeuwkettingen moeten om. Dat heeft Renate in no time voor elkaar. Geweldig!

Het is druk op de weg en we komen wat later aan in ons hotel Tyrol. Gelukkig is dat geen probleem en kunnen we alsnog aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet.

Na een heerlijke middag op de pistes van Nauders komen ook de skigidsen aan, vijf man deze keer. Na een heerlijk diner… lekker slapen! 🙂

De volgende dagen skiën we in groepjes met onze gidsen in Schöneben, Galtür, waar we in een leuke tent gaan après-skiën, en Serfaus. Het weer is wisselend met zon, wolken, soms een beetje mist, maar de pistes zijn mooi.

Iedereen geniet, ook van het gezellige hotel en het heerlijke eten.

Woensdagmorgen, stralend weer.

Zoals (bijna) elke dag kunnen we het vastgestelde programma vergeten. Onze bestemming is altijd een verrassing: Frans en Andrea zoeken vooraf uit waar de condities het beste zijn. Een ware ‘Flexibilitätsreise’ wederom (zie artikel 2014 en 2020).

Vandaag is dat Ischgl en Samnaun. We gaan lekker vroeg op pad om maximaal van de dag te genieten.

Maar dan:

In de bus meldt Harry dat zijn ski’s verdwenen zijn. Er was wel een paar onbekende ski’s over in de bus, dat hij maar heeft meegenomen!?!?!? Raarrrr… Een grondige zoektocht levert niets op. Gelukkig is er een oplossing: de ski’s van Gerard, die helaas vandaag niet mee kan. Andrea gaat aan het werk om de bindingen aan te passen.

En dan:

Geen stoelen- maar een schoenendans. Het blijkt dat de schoenen van Siem niet passen. Huh? Andrea gaat direct weer aan de slag om te zien wat hier nu aan de hand is. Wat blijkt? Het zijn de schoenen van Cor Jan, die dat probleem ook had. Zij hebben 3 maten verschil! Je verzint het niet.

Daarna… skiën!  We hebben een heerlijke dag met prachtige, zonovergoten pistes.

En daarna:

Aan het eind van de dag gaan we vanuit Samnaun terug met skibus. Groep 1 trekt zijn eigen plan en via een reis om de wereld komen zij nog net op tijd in het hotel voor het diner.

Als klap op de vuurpijl blijkt dat gids Hans zijn stokken ergens heeft laten staan. De oplossing hiervoor biedt wederom Gerard.

We sluiten deze aparte dag af met een prima diner en een gezellige avond met muziek en dans, georganiseerd door Tina. Gelukkig gaat dat goed.

Tina en Frans, voor elk probleem, sorry, elke uitdaging, vinden zij een oplossing. Waar zouden wij zijn zonder deze top-combinatie?

En… verrassing van de week?

Renate, onze nieuwe buschauffeur! Supergezellig en onverstoorbaar als het gaat om sneeuwkettingen omleggen, onmogelijke haarspeldbochten nemen, zoekgeraakte ski’s, stokken etc. zoeken in haar bus.

Een skisafari met de Ski Holland Groep saai? Vul zelf maar in!

Volgend jaar naar de Dolomieten, nu al zin in.

Noi veniamo!

Elly Peijs-Stoppelman

Reisverslag SKI HOLLAND GROEP januari 2022 Berner Oberland Zwitserland

Vol verwachting en met een geldige PCR test stappen we vrijdagavond 21 januari in de bus. 850 km met een paar tussenstops richting Meiringen in Zwitserland …eindelijk! Deze 34e skisafari was eigenlijk in 2021 al gepland maar ja…. CORONA speelde ons parten.

We komen rond 8.30 uur aan in ons 4* Hotel Alpbach en kunnen gelijk genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Inchecken, uitpakken en richting Hasliberg om de eerste meters te skiën van deze week.

En er staan heel wat uitdagingen op ons te wachten! Het niveau van de deelnemers wordt verdeeld over de 4 skigidsen Andrea, Karin, Esther en Martin. En op maandag wordt al duidelijk dat er tussen  de snelle, supersnelle, rustige en gezellige groepen ‘gewoon’ gewisseld kan worden na overleg met de gidsen

Zondag 23 januari. Met onze eigen bus richting Grindelwald. Het is druk onderweg en bij de liften. Heel Zwitserland is onderweg naar de sneeuw met het mooie weer van vandaag. Het duurt even voordat alle groepen boven zijn maar op de Grindelwald/First proeven en ruiken we aan superpiste’s. En wat een weer jongens!! De zon schijnt uitbundig en (bijna) geen wind. KAISERWETTER !! Als we tegen 16 uur de eerste dag afsluiten met een apres-ski schnaps is iedereen de ochtendfile al vergeten en verheugen we ons op MEER.

Maandag 24 januari…skigebied Engelberg. We nemen de gondel(s) omhoog en komen uit op 3020 m  (10.000 ft) 1 van de hoogste gondels in Zwitserland. Wat een uitzicht!  Je zou bijna vergeten dat je voor het skiën komt. Op deze hoogte hebben we dan ook de nieuwste foto’s voor de web-site gemaakt ;))

Na afloop van deze fantastische zonnige dag de verjaardag van Marjan gevierd met een lokale schnaps.

Dinsdag 25 januari…Skigebied Grindelwald-Wengen. We maken een tocht. En wat voor één!

We starten in Grindelwald en skiën langs de Eiger-Nordwand met de zon mee en dat is heel bijzonder in dit gebied. Supermoderne gondels en liften laten ons genieten van een prachtig decor aan uitzicht en een Zwitsers staaltje Bahn techniek. En…..ooit op een Ski Welt-cup piste gestaan waar topsporters met 130 km vanaf razen? We did it….De Lauberhorn Abfahrt in Wengen. (inclusief de reuzesprong)

Dank aan onze gidsen die elke dag de mooiste route’s voor ons uitpluizen.

De dag eindigt in Wengen…waar we na de apres ski op een zonovergoten terras het treintje naar Lauterbrunnen nemen. William onze  buschauffeur  staat al op ons te wachten. Alweer zo’n superdag! Deze Jungfrau regio bevalt ons wel.

Woensdag 26 januari…Murren-Schilthorn. Omhoog naar de Piz-Gloria, naar het draaiende restaurant wat decor stond voor de James Bond film ‘On her majesty’s secret service’. Letterlijk ON TOP OF THE WORLD. Het weer is de hele week al goed maar dit spant de kroon. Je kunt over de hele Alpen kijken in de verte is zelfs de Mont Blanc te zien. Ook zie je de besneeuwde toppen van de Vogezen en de Feldberg in het Zwarte Woud.  Zelfs de Zwitser die we spraken bij de lunch stond versteld van dit uitzonderlijke heldere weer. Hij was al 50 keer op de Schilthorn geweest om te skiën maar had nog nooit zulk helder weer gehad.

Murren-Schilthorn  is ook een uitdagend gebied met 5 zwarte piste’s waarvan eentje van 88% ! Het lukt ons allemaal, onze gidsen zijn trots op ons ! We krijgen van Esther een schnaps op de piste om dit te vieren.

Na afloop van deze (opnieuw) prachtige dag brengt de bus ons naar Interlaken waar we een uurtje rondlopen in het centrum en ons vergapen aan de dure horloge’s waar Zwitserland bekend om staat. Daarna lekker ‘wijnen’ in de bus.

Donderdag 27 januari…Adelboden – Lenk. Wij worden goed beziggehouden! Buiten het feit dat iedereen fijn en relaxed wil skiën, proberen onze gidsen ons ook de nodige techniek bij te brengen om (nog) beter te worden. Na al een aantal daagjes op flink niveau geskied te hebben beginnen we onze benen toch wel aardig te voelen. Maar op karakter pakken we aan het einde van de dag nog even 2 zwarte afdalingen mee….

Een zware dag voor de knieën maar daarna lekker “rozig” in de bus met een lekker glaasje wijn dat iedere dag door onze Bert wordt ingeschonken. Die avond wordt bekend gemaakt waar de skisafari volgend jaar (2023) gaat plaatsvinden. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig ?

Vrijdag 28 januari…Meiringen / Hasliberg. Onze laatste skidag! De koffers staan al gepakt en klaar voor vertrek die avond,  maar ons rest een laatste dag op de ski’s. Het heeft die nacht een paar centimeter gesneeuwd en opnieuw breekt de zon later die ochtend door. Én…. we hebben de hele week het normale programma kunnen doen. Dat is nog nooit voorgekomen ( zolang ik al mee ga ……). De reisleiding Frans en Tina en de skigidsen hebben een concept programma maar kijken iedere dag naar de weer- en sneeuwberichten en zoeken voor iedere dag het beste skigebied dat we met onze eigen bus makkelijk kunnen bereiken. Deze week was het makkelijk voor ze met 7 dagen KAISERWETTER!!!

Optimaal genieten en op de been blijven. Dat is de voorwaarde van zo’n laatste dag. Helaas is dat niet gelukt en moeten we aan het einde van de dag Marijke in het ziekenhuis ophalen met een gebroken schouder. Gelukkig mag ze met ons meereizen naar huis in de bus…Een ongeluk en een klein gelukje dicht bij elkaar.

Aan het einde van de dag nemen we met elkaar afscheid van de gidsen, genieten we van de laatste zonnestralen en een kleine schnaps. Niet meer skiënd naar beneden , het is goed zo!

We sluiten de dag af met een diner in het hotel en nadat alle koffers in de bus zijn gezet worden we uitgezwaaid door Nadine en Remo Neeser, de vriendelijke eigenaren van het hotel die ons goed verzorgd hebben.

Terug naar Nederland in 12 uurtjes…na zo’n week slaap je echt wel in de bus.

Wat een week ! Wat een geweldig programma! Wat een geweldige mensen!

Het is voor mij persoonlijk de leukste en fijnste vakantie van het jaar !!!

En volgend jaar? Dan ga ik graag weer mee…

Kijk voor het nieuwe programma op deze web-site.

Tot dan!

Irene Verweij

Skisafari Meiringen, Zwitserland 2022

Na twee jaar kunnen we weer! Al meteen in de bus is de stemming uitgelaten. Er zijn veel nieuwe gezichten, helaas ook een aantal afwezigen.

We gaan naar Meiringen, niet echt bekend bij mij, maar ons programma ziet er veelbelovend uit. Een van de verhalen van Arthur Conan Doyle over Sherlock Holmes speelt zich hier af.

Hier zou Sherlock Holmes samen met Professor Moriarty op 4 mei 1891 naar beneden gestort zijn. In het Sherlock Holmes-museum is hierover van alles te zien.

Op weg

Elke dag in de bus, als we op weg zijn naar de verschillende skibestemmingen, word ik bijgepraat door mijn privéreisgids Herman, die mij interessante informatie geeft over dit prachtige gebied.

Onze skigidsen Andrea en Karin hebben deze keer twee verrassingen voor ons in petto: Esther en Martin, skileraren uit Neukirchen, die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Ze passen naadloos bij de groepen.

Dinsdag

Al een paar fijne skidagen achter de rug: geen wolkje aan de lucht, mooie sneeuw, heerlijke pistes, wat wil je nog meer? Ons wacht een uitdaging: we gaan naar Grindelwald/ Wengen.

Met de Eiger Express naar de top van de gletscher. Wat een uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau!

’s Middags naar Wengen om daar de Lauberhorn Weltcup Abfahrt te doen, die 2 weken eerder heeft plaatsgevonden. Niet normaal zo’n afdaling, maar we hebben het gedaan!

Woensdag

We gaan naar Mürren/Schilthorn. Daar stappen we meteen in de gondel naar de top: de Piz Gloria op zo’n 3.000 m. hoogte. Zwarte pistes, een skyline walk, een thrill walk. Uniek!

En… we komen in Bond World met de 007 Walk of Fame. In ‘69 is hier de Bondfilm ‘On her Majesty’s Secret Service’ met Pierce Brosnan opgenomen. Het ronddraaiende restaurant is spectaculair!

Donderdag

Skiën in Adelboden-Lenk, prachtige pistes. Tijdens de lunch op een heerlijk zonnig terras hebben we van de serveerster een snelcursus Zwitserse gerechten en drankjes gekregen. Cheesbägel auf Brot, murbimilch, echt een aanrader! De uitspraak? Tja…. 😉

Ook de rest van de week is prachtig. Alle deelnemers zijn enthousiast en vol lof over Tina en Frans die er, ondanks alle onzekerheden vooraf, toch in geslaagd zijn om een prachtige reis te organiseren. Dank!

Volgend jaar naar Pfunds. Ik kan niet wachten!

Elly Peijs-Stoppelman

Skiën en meer – Januari 2020 Zams, Tirol

Stel je voor, een skisafari in Tirol. De organisatie heeft ook dit jaar weer een uitdagend programma, we verblijven in een prima hotel in Zams, gaan skiën in Serfaus, Sölden, Hoch- en Obergurgl, Seefeld, uitdagingen genoeg! Zou het dit jaar volgens plan verlopen? Nou nee, zoals bijna elk jaar is het weer een echte ‘flexibilitätsreise’(zie artikel 2014). 🙂

Is het mooi weer? Dan gaan we optimaal profiteren in een groot skigebied. Is het mistig of sneeuwt het? Dan zoeken we onze heil in een lager gebied en skiën tussen de bomen. Geweldig, ik laat me graag verrassen.

En dan de avonden. Niet alleen is het eten heerlijk, maar daarna komen heel andere talenten van de skiërs tot uiting. Zo worden we verrast met een rollenspel, geregisseerd door Wil, enig! Maar de onbetwiste kers op de taart komt op donderdagavond:

de Neukirchen bluesband.

Dit jaar hebben de gidsen hun instrumenten weer mee en na het diner gaat het los! De stem van Andrea, het nieuwe podiumbeest Kim en de supersax van Heinz. Feest! Zelfs onze nieuwe chauffeur William is verrast. Hij had een Tiroler orkestje verwacht. 🙂

Zaterdag is er een uitstapje naar Innsbruck met Frans als gids. Een mooie afsluiting van een mooie week. Ski Holland Groep volgens Sjaak: ‘Je komt er gemakkelijk in, maar je komt er bijna niet meer uit!’ En zo is het.

Elly Peijs-Stoppelman

Mijn eerste ervaring met de Ski Holland groep. Januari 2020

Iedere keer als mijn man terugkwam van een reis met de Ski Holland Groep raakte hij niet uitgepraat over de gezellige groep, de leuke skigidsen, de goede skipistes, het geweldige hotel etc. etc. Mijn nieuwsgierigheid  was gewekt en zowaar… ik zou het nu ook mee gaan maken!

We verzamelden die vrijdag in Meerkerk. De sfeer was vrolijk, het was duidelijk dat iedereen er weer veel zin in had. Na een voorspoedige reis kwamen we vroeg in de ochtend in Oostenrijk aan. Bij Hotel Jaegerhof in Zamst,waar we  direct voor een lekker ontbijt konden aanschuiven. Naast het hotel was de skiverhuur en de skilift. Zodoende konden we al heel snel aan onze eerste afdaling beginnen.

’s Avonds maakte ik kennis met de vier skigidsen: Andrea, Kim, Heinz en Karin.  Ze werden uitbundig begroet door de groep. Opvallend hoor, dat ”one big familygevoel”. Leuk om te zien! En dat gevoel werd gedurende de week alleen maar versterkt.

Zondag zou het dan echt gaan beginnen. Onze buschauffeur William bracht ons naar een prachtig skigebied. De groep werd verdeeld over de 4 gidsen, al naar gelang je vaardigheid. Het was zeker geen overbodige luxe om de techniek weer een beetje bij te schaven….

Na een heerlijke dag skiën (en niet te vergeten de apres ski) plof je weer in de bus voor de terugreisnaar het hotel.  Voor het diner hebben we nog even gebruik gemaakt van de geweldige wellness faciliteiten: diverse sauna’s en een buiten zwembad. Je krijgt vanzelf het ultieme vakantiegevoel!! Daarna volgde een fantastisch 4 gangen diner. Nou, dat beloofde wat voor de rest van de week!

Halverwege de week begon het stevig te sneeuwen en ik besloot een dagje te gaan wandelen ipv te skiën. Gelukkig had Anja hetzelfde idee en zodoende maakten we samen een prachtig  rondje in de omgeving van Seefeld. Zo mooi, die verse sneeuw op de boomtakken. De volgende dag hadden we weer een strakblauwe lucht. Wat heb ik genoten van de mooie vergezichten boven op de berg.

De skigidsen zorgden aan het eind van de week nog voor een gezellige muziekavond. Heinz had zijn saxofoon meegenomen. Andrea en Kim konden heel aardig zingen, de voetjes gingen van de vloer, dus ja…. Je kan wel zeggen dat iedereen zich enorm vermaakt heeft!

Verder wil ik een groot compliment geven aan Tina en Frans voor de perfecte organisatie. Zij hebben zich voor de volle 100% ingezet om deze week tot een succes te maken. Zelfs voor de laatste dag was er nog een programma. Frans reisde met een groot deel van de groep naar Innsbruck om daar een stadswandeling te verzorgen. Klasse!!

Adri Hol

Verslag van de reis met de Ski Holland Groep naar Zams van 24 jan tot 1 februari 2020

Aangemoedigd door enthousiaste verhalen ben ik in januari 2020 voor de eerste keer mee  op reis geweest met de Ski Holland Groep. Ik was wel vaker met een skigroep mee geweest, maar een skisafari onder leiding van gidsen was helemaal nieuw voor mij.

Om te beginnen werd ik, super lief, door Anjo van huis opgehaald. Royaal op tijd arriveerden we in Meerkerk, zodat we rustig de tijd hadden om medereizigers te begroeten en nog even iets te eten en te drinken, voordat we de bus in stapten. Het bleek een hele leuke groep mensen met een uitzonderlijke voorkeur voor de Snollebollekes en Ramstein.

Redelijk vroeg in de ochtend kwamen we op zaterdag  al aan bij Hotel Jägerhof in Zams en werden daar meteen op een heerlijk ontbijtje getrakteerd. Zams heeft een klein maar fijn skigebied. Het was prima weer en er lag genoeg sneeuw. Goede redenen om meteen de nieuwe ski’s uit hun hoes te halen.

Het hotel bleek uitstekend te zijn. Fijne kamers, geweldig eten en zeer uitgebreide wellness faciliteiten. Daartoe hoorde ook een groot buitenbad dat je van binnenuit zwemmend kon bereiken.

Zondag op pad met de gidsen! Wij nieuwelingen startten in een dubbele groep met twee gidsen om hen de gelegenheid te geven om een goede indeling te maken. Vervolgens werd het een heerlijk zonnig dagje skiën in Kappl.

Alhoewel er vooraf een prima programma was opgesteld, is het echt een genot dat de gidsen en de reisleiding iedere dag overleggen om, afhankelijk van het weer en de omstandigheden, het programma toch nog zó aan te passen dat we altijd op de best mogelijke plekken konden skiën.

Zo skieden we op de zonnige dagen in grotere en open gebieden waar lekker doorgeskied kon worden (Obergurgl, Serfaus/Fiss, Sölden) en op de, qua weer, wat mindere dagen werd er gekozen voor een beschut gebied (See, Seefeld) met minder last van de wind en waar het zicht beter was. De laatste keuze had als bijkomend voordeel dat er even goed aandacht aan de techniek besteed kon worden ten behoeve van betere bochten en vrolijke proefjes in/van de diepe sneeuw. Ik vond het allemaal geweldig!

Gedurende de terugritten in de bus werden we, meestal door Bert, getrakteerd op een welverdiend drankje.  Regelmatig werd dit opgeluisterd door de fluwelen klanken uit de gesmeerde keeltjes van skihollandgezelschap. De reis terug naar het hotel vloog dan zó voorbij. Over “Volare” gesproken, de muzikaliteit was zeker niet beperkt tot de skiholland-reisgenoten. De gidsen hebben ook een flink steentje bijgedragen. Op donderdagavond hebben zij ons verrast met een geweldig optreden. Met live zang, live saxofoonspel, en bijgestaan door een elektronische backline, vormden zij een prima bandje. Ons gezelschap kon hier niet bij stil blijven zitten en met z’n allen hebben we dan ook volop gedanst en gezongen. Super gezellig!

Op de laatste vrijdag waren we in het gebied van Sölden. Het was een ideale skidag; mooi weer, weidse uitzichten, heel veel lekkere afdalingen, skiën op de gletsjer én goeie sneeuw. Heerlijk om het officiële skiprogramma met de gidsen aan het eind van de dag op de Panorama-bergalm met een Poire-Williams af te sluiten.

Het skiën met gidsen is een geweldige ervaring. Je kan daardoor veel geconcentreerder en gecontroleerder skiën. Je hoeft je niet druk te maken over de koers, het tempo, het gebied of de liftkeuze. Af en toe krijg je ook nog eens een tip of word je een beetje uitgedaagd, met als doel beter te gaan skiën, maar altijd veilig. De gidsen waren samen een professioneel en leuk team en ook nog eens gezellig en enthousiast naar de groep. Dank daarvoor.

De liefhebbers konden op de laatste “vrije” zaterdag nog even lekker skiën op de heimberg van Zams. Anderen, waaronder ik, zijn per trein naar Innsbruck geweest. Frans was zo aardig om ons daar een heuse rondleiding te geven.  Van gouden dak tot Inn en Zachertorte.

En ja, na de traditionele schnitzel moet je dan weer naar huis, maar dan wel geheel voldaan.

Ik kijk terug op een fantastische vakantie, mede dank zei de geweldige leiding en de zorg van Tina en Frans. Het was allemaal perfect geregeld en heel gezellig. Dank jullie wel. Ik ga graag weer mee!

Loes Padberg

Belevenissen van een nieuwkomer in de Ski Holland Groep. 2019

Vrijdagavond 25 jan. 2019 was het dan eindelijk zover.

Voor de avondspits naar Alblasserdam en een hapje gegeten bij restaurant Damzicht, waar ik de eerste deelnemers ontmoette. Daarna naar het terrein van busonderneming De Snelle Vliet.

Als nieuweling was het voor mij verrassend om te zien hoe men elkaar als oude vrienden die elkaar lange tijd niet hadden gezien begroeten. Maar ook ik als nieuwe deelnemer werd allerhartelijkst ontvangen. Na alle bagage in de bus gepropt te hebben begon de reis van 18 uur (door 2 uur file op de Brenner) naar Dimaro in Italie.

Bij aankomst werden we welkom geheten door eigenaar en medewerkers van Sporthotel Rosatti. Na een heerlijke brunch ben ik met nog een aantal enthousiastelingen naar Folgarida gebracht met het hotelbusje, waar we er nog  een heerlijke skimiddag van gemaakt hebben. Tijdens de borrel werden de 4 skigidsen, Karin, Kim, Heinz en Andrea, uitgebreid welkom geheten. Daarna diner en een paar grappa`s en lekker slapen.

Op zondag de eerste skidag met de gidsen en dan kom je erachter hoe goed deze formule werkt, Berat de buschauffeur brengt je naar de lift, je skiet de hele dag en dan staat de bus weer voor je klaar met een wijntje, biertje of fris en je laat de ski`s in de bus voor de volgende dag. Maandag was er een met een domper door het uitvallen van Theo (kuil in de piste niet gezien) en Annette (aangeskied door een onbekende skier). Zij zijn helaas gedurende de week huiswaarts gekeerd.

Wat is Italie toch een heerlijk vakantieland, heerlijk eten en drinken tegen redelijke prijzen, vriendelijke mensen en een schitterende natuur. We skieden in Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Andalo-Paganella en zoals gezegd in Folgarida allemaal even mooi.

Het idee om 4 professionele skileraren in te huren vind ik geweldig. Deze vakantie heb ik het idee elke dag een beetje bijgeleerd te hebben. Karin, Kim, Heinz en Andrea super bedankt voor de les en de gezelligheid.

Het hotel, eigenaren en personeel hebben wat mij betreft ook een hoofdrol gespeeld in het succes van deze vakantie. Ik heb wel eens in een goed hotel gezeten maar nog nooit zo goed als Sporthotel Rosatti. Bij het ontbijt word je al verwelkomt met“ Bongiorno“en lopen sommige serveersters onbewust te fluiten. Alle keuze die je kunt voorstellen staat op het ontbijtbuffet. En dan de diners, alles even heerlijk en warm, en dan heb ik het maar niet over de toetjes………….. Een van de hoogtepunten voor mij was wel het diner en het dansen in Rifugio Malghet die ook door de fam. Rosatti beheerd wordt.

Topkwaliteit en topgezellig.  TITO BEDANKT,TITO BEDANKT.

Tenslotte Tina en Frans….Chapeau.

Er komt heel wat bij kijken qua organisatie van zo`n week maar jullie hebben het geweldig gedaan. Ik denk dat ik namens de hele groep kan zeggen

……BEDANKT…..

Arno