Bergauf und bergab met de SKI HOLLAND GROEP in 2015.

Vanuit een mooi viersterren hotel in Mutters, vlakbij Innsbruck, Oostenrijk, vertrokken we dagelijks met ‘onze’ bus, zoals ieder jaar te doen gebruikelijk, naar een ander skigebied. Het programma werd al snel omgegooid of helemaal losgelaten wanneer er voor een bepaalde berg minder goed weer werd afgegeven en doordat we dus de beschikking hadden over die eigen bus en dankzij de zeer frequent geraadpleegde weersites op smartphones en tablets, zochten we de skigebieden op waar de zon wél scheen, ook al betekende dit wat langer rijden.

We hebben diverse keren een fantastische skidag op verschillende mooie bergen in Italië gehad, onder meer Kronplatz, op overwegend zeer rustige pistes met tussen de middag een lekkere pasta of pizza. La dolce vita.

Op de andere dagen bezochten we diverse Oostenrijkse skigebieden, waaronder ook die fantastische Stubaier Gletscher, schitterend in de zon.

En altijd en overal zijn onze zeer enthousiaste Oostenrijkse skigidsen erbij aanwezig, dit jaar met één nieuw gezicht. Door hen zijn er heel wat skiërs beter en technischer gaan skiën. Bovendien lachen we heel wat af met hen. Humor kent geen grenzen.

Midden in de week was er gelegenheid om de spieren weer los te maken tijdens een gezellige dansavond. Rock & Roll, de Twist, vanalles kwam voorbij en één stel stal zwetend de show met mooie figuren en  danspassen linksom en rechtsom.

Voor de liefhebbers van een citytrip was er op vrijdagavond nog een mogelijkheid om met een tram naar Innsbruck te gaan. Velen hebben hieraan gehoor gegeven en zij kregen tijdens de rondwandeling interessante info.  De terugreis met een identieke tram liep net niet verkeerd af. Degenen die erbij waren weten wat ik bedoel!

We kijken alweer reikhalzend uit naar de editie 2016 van de Ski Holland Groep, die ons naar Andorra gaat brengen.

Heel veel dank gaat uit naar de organisatie van deze wederom zeer geslaagde editie 2015.

Eén klein puntje van kritiek: de gedraaide films in ‘onze’ bus. Degenen die (nog) niet sliepen weten wat ik bedoel!

Met sportieve groet,

Marion