Dolomiti Superski 2013 – Elly Peijs-Stoppelman

‘Ontbering op de Marmolada’

Een prachtige dag tijdens onze Dolomiti-reis. We gaan de Sellaronde doen, met voor onze groep een extra uitdaging: bedwingen van de Marmolada.

Onze gids Karin ziet het helemaal zitten en wij ook, ondanks dat de koffie er vandaag bij inschiet. Het weer is schitterend, de sneeuw top en we leven ons uit op de Sellaronde tot… we bij de lift komen naar de Marmolada. De rij is lang en ik zie Karin in de stress schieten. Pas na een uur gaan we naar boven en ook bij Frans zie ik het besef doordringen van een mission impossible. Wat te doen?

Het wordt gas geven, dus geen lunch, maar wel veel buckel op drukke afdalingen. We stuiven over de pistes in onze race tegen de klok, de laatste lift gaat om half 5.

Uitzicht? Prachtig, maar nu even niet! Dan weet ik wat verzuring is.

Bij de laatste lift, om 5 voor half 5 ( te vroeg dus! J) zie ik de ontlading bij Karin en joelend en high-fivend doen we het laatste stukje.

De groep is lief voor ons, ze hebben op ons gewacht bij de lift, terwijl Dirk de politie steeds op zijn dak kreeg, omdat de bus daar niet mocht staan!

We kopen ons schuldgevoel af met een drankje als goedmakertje. Intussen zijn we, ondanks alles, toch wel een beetje trots op onze prestatie.

Ik kijk terug op een prachtige week met super skigebieden, heerlijk hotel, waanzinnig weer en gezellig gezelschap. Hoe dat allemaal mogelijk is?

Tina en Frans, Frans en Tina, een perfecte combi, organisatoren met een gouden randje! Staan voor iedereen klaar en lossen alle problemen op met een glimlach. Hulde!

Mag ik volgende keer weer mee?

Elly Peijs-Stoppelman