La Plagne maart 2023

‘Les Disparitions’

Al direct bij de verzamelplaats is er sprake van een soort reünie en ook de nieuwe deelnemers maken kennis. In de bus zitten we met elkaar gezellig bij te kletsen.

Zondag 

Na aankomst in Les Rhododendrons gaan we lekker ontbijten. Intussen krijgen we geweldig nieuws: Wil en Frans hebben Kimberley Bos gesproken, de winnares van zilver op de WK skeleton in Sankt Moritz in januari. Zij is met haar team in ons hotel en heeft Wil en Frans opgenomen in haar team. Fantastisch! ☺

Dan skipassen regelen en… op weg! Groepjes worden geformeerd en ondanks de mist laten we ons niet weerhouden om te gaan skiën. We genieten.

Op de terugtocht passeren we La Bergerie, waar elke dag een DJ staat en de skiërs zich uitleven. We maken kennis met onvermoede (dans-)talenten onze skimaatjes! ☺

En verrassing: ’s avonds in de bar van het hotel blijkt diezelfde DJ te draaien en gaan we weer los.

Maandag: disparition 1

Na een nacht met veel sneeuw zien we de volgende ochtend een witte wereld met een stralend blauwe lucht. Op naar Les Arcs 2000, genieten!

En dan, midden op de piste een meisje, behoorlijk in paniek: ‘I lost my sister!’ Ik neem haar mee naar de groep, die wat verder op mij wacht. We bellen haar zus: g.g., we appen: g.g. Wat nu? We gaan met haar naar het middenstation om te lunchen en gelukkig komt haar zus daar aan, behoorlijk in de war. Enfin, wij hebben onze goede daad gedaan en zeggen Katharina dag. We sluiten onze tocht af bij La Bergerie, waar we ons weer ff uitleven.

Dinsdag: disparition 2

Op weg naar de gletsjer gaan we koffie drinken bij een leuk tentje op de piste. Heerlijk in de ligstoelen in het zonnetje. Daarna weer op weg, maar waar blijft Leslie nou? Leslie is op zoek naar zijn ski’s! Verdwenen?!?! Gelukkig blijft hij kalm en wij gaan de Secours inschakelen. Enfin, na veel geregel en gedoe kan hij de volgende dag zijn ski’s weer ophalen bij dezelfde tent.

Woensdag

Eerst de ski’s van Leslie ophalen. Wat blijkt? Een man had zijn ski’s aangedaan, er de hele dag op geskied en niks gemerkt. Nou ja!

Dan naar Les Arcs, superweer en superpistes. We gaan lunchen bij een grote tent met een groot terras. Richard staat in de rij om te bestellen en wie staan daar vlak voor hem? Katharina en haar zus! Toeval bestaat niet, maar dit verzin je niet, te midden van massa’s mensen. We hebben samen gegeten en bijgepraat over de gebeurtenis van maandag.

De rest van de week…

De rest van onze week was gewoon fijn, zonder bijzondere gebeurtenissen. We hebben genoten van de sneeuw, het weer en van de gezelligheid met elkaar.

Ik verheug me al op de reünie, wat zullen we weer veel te kletsen hebben! 🙂

Tot dan,

Elly Peijs-Stoppelman