Skisafari Pfunds 2023 – Ischgl en Samnaun of ‘De Wet van Murphy‘

We ontmoeten elkaar in Meerkerk en het is direct alweer gezellig. Met onze nieuwe chauffeur Renate gaan we op weg naar Pfunds in Oostenrijk. De reis verloopt prima tot de Fernpass. Sneeuw, gladheid, de sneeuwkettingen moeten om. Dat heeft Renate in no time voor elkaar. Geweldig!

Het is druk op de weg en we komen wat later aan in ons hotel Tyrol. Gelukkig is dat geen probleem en kunnen we alsnog aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet.

Na een heerlijke middag op de pistes van Nauders komen ook de skigidsen aan, vijf man deze keer. Na een heerlijk diner… lekker slapen! 🙂

De volgende dagen skiën we in groepjes met onze gidsen in Schöneben, Galtür, waar we in een leuke tent gaan après-skiën, en Serfaus. Het weer is wisselend met zon, wolken, soms een beetje mist, maar de pistes zijn mooi.

Iedereen geniet, ook van het gezellige hotel en het heerlijke eten.

Woensdagmorgen, stralend weer.

Zoals (bijna) elke dag kunnen we het vastgestelde programma vergeten. Onze bestemming is altijd een verrassing: Frans en Andrea zoeken vooraf uit waar de condities het beste zijn. Een ware ‘Flexibilitätsreise’ wederom (zie artikel 2014 en 2020).

Vandaag is dat Ischgl en Samnaun. We gaan lekker vroeg op pad om maximaal van de dag te genieten.

Maar dan:

In de bus meldt Harry dat zijn ski’s verdwenen zijn. Er was wel een paar onbekende ski’s over in de bus, dat hij maar heeft meegenomen!?!?!? Raarrrr… Een grondige zoektocht levert niets op. Gelukkig is er een oplossing: de ski’s van Gerard, die helaas vandaag niet mee kan. Andrea gaat aan het werk om de bindingen aan te passen.

En dan:

Geen stoelen- maar een schoenendans. Het blijkt dat de schoenen van Siem niet passen. Huh? Andrea gaat direct weer aan de slag om te zien wat hier nu aan de hand is. Wat blijkt? Het zijn de schoenen van Cor Jan, die dat probleem ook had. Zij hebben 3 maten verschil! Je verzint het niet.

Daarna… skiën!  We hebben een heerlijke dag met prachtige, zonovergoten pistes.

En daarna:

Aan het eind van de dag gaan we vanuit Samnaun terug met skibus. Groep 1 trekt zijn eigen plan en via een reis om de wereld komen zij nog net op tijd in het hotel voor het diner.

Als klap op de vuurpijl blijkt dat gids Hans zijn stokken ergens heeft laten staan. De oplossing hiervoor biedt wederom Gerard.

We sluiten deze aparte dag af met een prima diner en een gezellige avond met muziek en dans, georganiseerd door Tina. Gelukkig gaat dat goed.

Tina en Frans, voor elk probleem, sorry, elke uitdaging, vinden zij een oplossing. Waar zouden wij zijn zonder deze top-combinatie?

En… verrassing van de week?

Renate, onze nieuwe buschauffeur! Supergezellig en onverstoorbaar als het gaat om sneeuwkettingen omleggen, onmogelijke haarspeldbochten nemen, zoekgeraakte ski’s, stokken etc. zoeken in haar bus.

Een skisafari met de Ski Holland Groep saai? Vul zelf maar in!

Volgend jaar naar de Dolomieten, nu al zin in.

Noi veniamo!

Elly Peijs-Stoppelman