Skireis naar Italië! – 2017

Vertrek 20 januari 2017.

Eindelijk is het zo ver: de reis met Ski Holland Groep naar Aosta (Italië) gaat  beginnen! Met spanning naar uitgekeken: met wie ga ik op stap: de eerste keer met een min of meer onbekend groep waarvan ik de deelnemers op de kennismakingsdag gedurende enkele uren ontmoette.
Gelukkig maakte ik bij aankomst bij garage de Snelle Vliet direct kennis met Anna, een van de dames waarvan de voornaam met een A begint!

In de bus drukke conversaties om  me heen maar naarmate de avond vorderde werd het rustiger. De busreis blijft afzien maar dankzij de stuurmanskunst van Ricardo verloopt de reis perfect. Geen sneeuw of gladheid onderweg. Tina en Frans  geven tijdens de reis de nodige informatie.
Hotel  du Cheval Blanc aan de rand van Aosta was een goede uitvalsbasis om de prachtige skigebieden te gaan ontdekken. Daarin speelden de ski-gidsen Andrea, Rolie, Karin en Dorley een  grote rol! Dagelijks de I-Pad erbij: en dan maar het mooiste gebied uitzoeken, daarbij in het oog houdend wat de weersvoorspelling voor dat gebied zijn. Geen zon? Dan een zonnig gebied zoeken: Italië, Frankrijk of Zwitserland?? Keuze te over!

Dankzij de speurtochten, daarin ondersteund door Frans en Tina, kwamen wij op de mooiste pistes terecht. De ene dag met uitzicht op de Matterhorn en de volgende dag op de Mont Blanc!!
Schitterend! Het is uiteraard ook een luxe om elke dag een van de skigidsen bij de groep te hebben. Zij hebben toch de ervaring en het inzicht wat met de betreffende groep skiërs verantwoord is! De vele adviezen bleken van grote waarde( denk aan verkeerde ski- materialen)!!

De dag dat het minder mooi weer zou worden zijn we vlakbij Aosta gebleven waar bij aankomst het weer veel beter bleek te zijn dan verwacht! Jammer voor de achterblijvers!!

De avondwandeling olv. Frans gaf wat meer inzicht en uitleg over de stad Aosta. De wijn”kelder” daarna was een prima plek om met elkaar de lokale wijn te proeven!

Samenvattend: een zeeeer positieve ervaring! Vroeg op en vroeg naar bed ! Lange geniet-dagen, gezellige bustochten, mandarijnen en lekkers in de bus en niet te vergeten: Bert en Irene doen een rondje wit, rood of rosé  tijdens het prachtige Zeemanslied en in de gevaarlijke haarspeldbochten!!
Kortom : een geweldige week waarvoor ik jullie allen  dank voor organisatie en gezelligheid!  Voor herhaling vatbaar en graag tot ziens op de reünie in oktober.

Vooral nogmaals veel dank aan Tina en Frans!!! Het voelde als een warm bad!

Lieve groet,

Anja Overweel- Verhoeven