Skisafari Ski Holland Groep

Januari 2016, La Massana, Andorra

Stel: je hebt een jachtig leven, je dagen zitten boordevol: werk, deadlines, verplichtingen, gezin, familie, zorg… Je snakt naar een adempauze, even niks moeten, even los van dat alles.

Er is een oplossing voor dit probleem:

de Skisafari-therapie van Ski Holland Groep

Een programma van acht dagen, waarbij je wordt ondergedompeld in een warm bad door een groep enthousiaste skiërs en Tina en Frans: dé therapie-tandem! Lachtherapie is de basis.

Nee, geen echte therapie natuurlijk, maar zo’n reis wérkt wel als een therapie. Daarna voel je je als herboren!

Een dag uit het programma

Het is prachtig weer, een strakblauwe lucht en we vertrekken na een heerlijk ontbijt naar Arcalis, een leuk skigebied, niet ver van La Massana.

Rolli, onze skigids voor deze dag, neemt ons mee door het mooie, gevarieerde skigebied en geeft en passant wat tips en aanwijzingen (hij is niet voor niets ook skileraar). Zou hij ogen in zijn rug hebben??? 🙂

Na de koffie op een zonovergoten terras, gaan we verder, iedereen is enthousiast.

Tegen lunchtijd stuiten we op een charmant, klein tentje. Hier wat eten? Ja, leuk! Mijn lunchmaatje en ik (ieder de helft, dat is voor ons genoeg!) besluiten een hamburger te nemen, mmm. We zitten op een zonnig terras lekker te eten, te kletsen en te dollen.

’s Middags gaan we verder, de tijd vliegt en als we aan het eind van de dag de andere groepen weer zien op het afgesproken terras horen we enthousiaste verhalen.

Onze chauffeur staat met de bus klaar en brengt ons terug naar La Massana. In het hotel gaat ieder zijn gang: zwemmen, sauna, een boodschapje, ff relaxen op de kamer, een drankje in de bar…

Het diner is een feestje, elke avond weer, heerlijk en gezellig.

Tot volgend jaar!

Ook de nieuwelingen van dit jaar blijken baat te hebben bij de Skisafari-therapie, gezien de reacties. Je bent meteen verslaafd en je komt er nooit meer van af!

Zoals onze skigids Andrea het verwoordde: ‘We tellen de dagen af tot onze volgende reis in 2017.’

Een nieuwe, verrassende reisbestemming: Aosta.

Noi veniamo!

Elly Peijs-Stoppelman

P.S. En… mijn wens van vorig jaar is (op een klein dingetje na) uitgekomen: een reis zonder ernstige blessures. Fijn!