Skisafari 2024 Dolomiti

Een week met een lach en een traan

Bij La Place in Meerkerk ontmoeten we elkaar en maken we kennis met de nieuwe deelnemers. De stemming zit er meteen al weer in. Helaas moest Tina afzeggen, ze was ziek. Dat was extra jammer, want voor haar zou dit de laatste reis zijn als organisator. Gelukkig is haar opvolger Bert al in functie, voor Frans een hele steun. Na een vlot verlopen reis komen we aan bij Hotel Leitner in Mühlbach, een klein, ingeslapen dorpje met naast het hotel een skiliftje naar het skigebied. Er wacht ons een uitgebreid ontbijtbuffet, heerlijk na zo’n reis. Daarna de piste op. Mooi weer, mooie pistes, een fijne middag. ’s Avonds zijn ook de gidsen aangekomen en hebben we genoten van de echte Italiaanse keuken.

Wat een week

De hele week hebben we geskied onder topcondities, zon, goede sneeuw, uitdagende pistes in o.a. Kronplatz, Seiser Alm, Cortina d’Ampezzo, Corvara, Marmolada, wat een genot! En dan de avonden, feesten dit keer. Met Zjuul wordt bijna elke avond een verrassing. Als hij begint te spelen op zijn gitaar gebeurt er iets bijzonders. Een serenade van hem en ik ben verkocht. ☺ We hadden zelfs een dansavond op de verjaardag van Marjan! Wow, we kunnen ook nog iets anders dan skiën.

Afscheid

Ook nemen we afscheid van Tina, na zoveel jaren. Een geweldige organisator, veelzijdig en sociaal, met oplossingen voor alle problemen. Gelukkig is Gerard wel mee en worden alle mooie woorden tot hem gericht. Ook wordt hem alvast de collage voor Tina aangeboden. Een ontroerend moment voor ons allemaal. Bij thuiskomst hebben Frans, Bert en Wil het cadeau aan Tina aangeboden. Ze was blij verrast. Wat zullen we haar missen! De avond eindigt gelukkig met een lach: een grappige ode aan Fransje en Bertje door Irene en Gon.

Organisatie

De organisatie was weer top, niet alleen de reis, maar ook het weer en de sneeuwcondities waren perfect geregeld. Hoe doen ze dat toch?☺ Mijn wens voor ieder jaar is gelukkig bijna uitgekomen (op een klein duimpje   na): een reis zonder ernstige blessures. Fijn! Volgend jaar naar Maishofen. Kanniewachte!

Elly Peijs-Stoppelman