2019 Madonna di Campiglio: skiën en …..Rosatti!

Zaterdag

Na een lange reis naar Italië zijn we aangekomen bij Hotel Rosatti in Dimaro. Een beetje gaar, dat wel. Maar daar wacht ons een verrassing: een ontvangst met een echt Italiaanse lunch, wow! In één klap is de reis vergeten en zijn we ‘klaar voor de start’!

Na een heerlijke middag op de pistes van Dimaro gaan we wat drinken in de bar. Verrassing nummer 2: de bar staat vol met de lekkerste hapjes!

En verrassing nummer 3 wacht ons ’s avonds bij het diner: een uitgebreid buffet met voorgerechten. En dan moet het driegangendiner nog volgen!

Zondag

In de bus testen we ons nieuwe ‘groepsherkenningsteken’. Klaar met die hesjes (nee, geen gele), introductie van de helmhoes! Iedereen blij en tevreden.

Woensdag

Al een paar fijne skidagen achter de rug: heerlijk weer, heerlijke sneeuw, heerlijke pistes, wat wil je nog meer? Ja, we missen Dorly dit jaar en Karin nu haar gidsmaatje. (maar zij redt zich wel: ‘Hey ho, let’s go!’) 🙂

Na het uitgebreide ontbijt rollen we de bus in op weg naar Pinzolo. Deze dag skiet onze groep met gids Kim. We hebben mooie pistes, we skiën optimaal met dank aan Dirk, die de routes helemaal uitstippelt…. 🙂

Om 4 uur worden we verwacht op de piste waar de familie Rosatti een skihut heeft.

Daarnaast staat een discotent met in het midden een paal. En dan… krijgen we een indruk van de onvermoede talenten van een aantal van onze skiërs. Er zijn een paar feestbeesten bij!

De stemming zit er intussen wel in en in de stube is het personeel druk bezig met de drankjes en hapjes en… hee, die ober ken ik, alleen draagt hij dat schortje niet in het hotel! 🙂

We worden verwend met een uitgebreid buffet en heerlijke toetjes. Een enige avond, maar intussen is het donker geworden en hoe gaan we nu naar beneden? Skiën is geen optie.

Geen probleem voor de Rosatti’s. De oplossing? Direct de lift in, die speciaal voor ons gaat. Mooi uitzicht!

Beneden staat de bus klaar, onze chauffeur Berat zorgt overal voor. Natuurlijk is het een dolle boel in de bus, het einde van een bijzondere dag.

En verder?

Ook de rest van de week was een feestje: Madonna di Campiglio, Paganella, prachtig. Vrijdag dikke sneeuw, met Andrea geen probleem. Zaterdag kilometertjes maken met Bert en zijn meisjes. Ach, een week is veel te kort….

Gastvrijheid 2.0? De familie Rosatti!

Skireizen 2.0? Tina en Frans!!

Elly Peijs-Stoppelman

© 2019 Alles Zwart op Wit