Mijn eerste reis met de Ski Holland groep. 2019

Best een beetje gespannen voor een geheel nieuwe vorm van wintersport vieren, dat was bij aankomst in Alblasserdam al meteen weg wat ik daar aantrof was een bonte verzameling van allemaal leuke mensen met een missie “skieen”. Na vertrek was al een fijne stemming in de bus, wijntje en snackje erbij gezellig.

Zaterdag aangekomen in Dimaro, een klein plaatsje met een geweldig hotel. Daar hadden ze wel op ons gerekend er stond een reusachtig lunchbuffet klaar. Na zo n trip lieten we het ons goed smaken.

Enkele van de groep gingen de latten nog even uitproberen en anderen relaxten buiten in de zon of de sauna/zwembad.

’s Avonds maakten we kennis met de gidsen die ons zouden begeleiden deze week. Een stel hele leuke gasten die al bekend waren bij de groep.

Zondag na een overweldigend ontbijt, kon echt niks bedenken wat er niet stond, gingen we met de bus naar de skipistes. Nadat de groepen bepaald waren vertrok elke groep apart. ’t Was een fijne dag altijd even wennen weer na een jaar maar ondanks dat het daar een maand niet had gesneeuwd waren de pistes heel mooi en fijn skieen. Om 16.00 uur alle groepen weer verzamelen bij de bus waar Berat onze busschaufeur ons weer verwelkomde met lekkere drankjes .

In de bus deden we de apres ski en bij t hotel ging ieder doen wat hij/zij prettig vond zoals in de bar een drankje doen of relaxen in de sauna echt heerlijk. Dan wacht ons weer een geweldig goed diner met o zo n leuke bediening niks was teveel echt top!

Nou zo gingen we elke dag naar een ander gebied en als het weer daar niet goed was besloot Frans en de gidsen dat we naar een ander gebied gingen waar het weer beter was. Zo hebben we dus de hele week heel fijn en goed kunnen skieen zelfs later in de week toen er een pak sneeuw is gevallen. Meteen weer de techniek bij geschaafd in de diepe sneeuw is toch wat anders dan op gladde pistes. Dankzij de fijne gidsen en goede aanwijzingen onder de knie gekregen met soms een sneeuwduik .

Hoogtepunt vond ik de dag dat we de apres ski en diner op de berg in Folgarida hebben genoten. De familie Rosatti had flink uitgepakt en we hebben met elkaar zo n plezier gehad en weer lekker gegeten en gedronken. ’s Avonds toen we naar huis gingen richting bus moest nog wel even de lift weer in werking gebracht worden om ons van de berg af te krijgen.

Zaterdag vertrek in de avond ,sommige gingen deze dag nog skieen anderen vermaakten zich elders. Was nog wel even spannend omdat de Brennerpas was afgesloten maar ook dat is opgelost en via de Reschenpas en binnendoor over besneeuwde wegen heeft onze kanjer Berat ons veilig en wel door de nacht geloodst en werd later afgewisseld door een andere chauffeusse die ons naar Alblasserdam heeft gebracht.

Kortom dit was voor mij een heel mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar naar Oostenrijk heb er nu al zin in.

Jenneke de Hoop