Een aanslag op de (lach)spieren! – 2018

Het berichtje: gezocht, medereiziger voor de ski safari van Ski Holland Groep sprak mij wel aan, zodoende heb ik maar eens geïnformeerd, het leek mij erg leuk om deze winter nog een weekje te gaan skiën. 

Ik kreeg Tina aan de telefoon, die was zo enthousiast zodat ik er niet meer onderuit kon. Ze had niets teveel gezegd want deze week heeft alle verwachtingen overtroffen.

Het begon met de gezelligheid bij het opstappunt in Alblasserdam vanwaar de bus vertrok en ik ‘als nieuwkomer in de groep’ door iedereen hartelijk werd ontvangen. 

Al snel vertrok de bus met de ‘goedlachse en vertrouwde’ chauffeur Ricardo achter het stuur richting Sevenum om daar nog een paar ski-fanaten op te halen.

Onder het genot van een heerlijk wijntje en een hapje zette we daarna koers richting Oostenrijk. Na verloop van tijd kroop iedereen onder een dekentje, gingen de lampjes uit en de oogjes dicht terwijl Ricardo op gemakje over de Duitse autobaan voort tufte om ons veilig naar ‘het mooie Oostenrijkse’ plaatsje Schruns te brengen. 

Tina & Frans hadden hier een knus hoteletje met zwembad en sauna weten te vinden waar ons heerlijk weekje stond te wachten.

Elke ochtend starte met een uitgebreid ontbijt waarna het hele gezelschap weer enthousiast in de bus stapte om weer een ander skigebied te gaan verkennen.

Verdeeld over vier groepen en onder leiding van de ‘ervaren’ ski-gidsen Andrea, Karin, Dorli en Kim hebben we vele mooie ski-afdalingen mogen maken waarover we tijdens het diner weer gezellig konden nakletsen.

Met af en toe een klein botsinkje ’tijdens het skiën’ onderling ‘wat een, me too’tje werd genoemd’ is iedereen de week zonder kleerscheuren doorgekomen.

Hoewel ik na een een weekje ski-safari behoorlijk last van de spieren heb gekregen heb ik het meeste last van mijn lachspieren, hier is geen smeerseltje voor verkrijgbaar maar dit heeft tijd nodig om zich te herstellen! 

Dit noemt men nagenieten!

Wat maakte het plezierig…..dat alles zo perfect was geregeld door Frans & Tina!

Wat maakte het uitdagend…..de fantastische ski-dagen onder leiding van de vertrouwde en ervaren ski-gidsen Andrea, Karin, Dori en Kim!

Wat maakte het gezellig…..het bonte en plezierige reisgezelschap!

Het was een onvergetelijke week!

Fijn dat ik erbij mocht zijn en tot volgend jaar!

Véél liefs van Corine de Jong