Belevenissen van een nieuwkomer in de Ski Holland Groep. 2019

Vrijdagavond 25 jan. 2019 was het dan eindelijk zover.

Voor de avondspits naar Alblasserdam en een hapje gegeten bij restaurant Damzicht, waar ik de eerste deelnemers ontmoette. Daarna naar het terrein van busonderneming De Snelle Vliet.

Als nieuweling was het voor mij verrassend om te zien hoe men elkaar als oude vrienden die elkaar lange tijd niet hadden gezien begroeten. Maar ook ik als nieuwe deelnemer werd allerhartelijkst ontvangen. Na alle bagage in de bus gepropt te hebben begon de reis van 18 uur (door 2 uur file op de Brenner) naar Dimaro in Italie.

Bij aankomst werden we welkom geheten door eigenaar en medewerkers van Sporthotel Rosatti. Na een heerlijke brunch ben ik met nog een aantal enthousiastelingen naar Folgarida gebracht met het hotelbusje, waar we er nog  een heerlijke skimiddag van gemaakt hebben. Tijdens de borrel werden de 4 skigidsen, Karin, Kim, Heinz en Andrea, uitgebreid welkom geheten. Daarna diner en een paar grappa`s en lekker slapen.

Op zondag de eerste skidag met de gidsen en dan kom je erachter hoe goed deze formule werkt, Berat de buschauffeur brengt je naar de lift, je skiet de hele dag en dan staat de bus weer voor je klaar met een wijntje, biertje of fris en je laat de ski`s in de bus voor de volgende dag. Maandag was er een met een domper door het uitvallen van Theo (kuil in de piste niet gezien) en Annette (aangeskied door een onbekende skier). Zij zijn helaas gedurende de week huiswaarts gekeerd.

Wat is Italie toch een heerlijk vakantieland, heerlijk eten en drinken tegen redelijke prijzen, vriendelijke mensen en een schitterende natuur. We skieden in Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Andalo-Paganella en zoals gezegd in Folgarida allemaal even mooi.

Het idee om 4 professionele skileraren in te huren vind ik geweldig. Deze vakantie heb ik het idee elke dag een beetje bijgeleerd te hebben. Karin, Kim, Heinz en Andrea super bedankt voor de les en de gezelligheid.

Het hotel, eigenaren en personeel hebben wat mij betreft ook een hoofdrol gespeeld in het succes van deze vakantie. Ik heb wel eens in een goed hotel gezeten maar nog nooit zo goed als Sporthotel Rosatti. Bij het ontbijt word je al verwelkomt met“ Bongiorno“en lopen sommige serveersters onbewust te fluiten. Alle keuze die je kunt voorstellen staat op het ontbijtbuffet. En dan de diners, alles even heerlijk en warm, en dan heb ik het maar niet over de toetjes………….. Een van de hoogtepunten voor mij was wel het diner en het dansen in Rifugio Malghet die ook door de fam. Rosatti beheerd wordt.

Topkwaliteit en topgezellig.  TITO BEDANKT,TITO BEDANKT.

Tenslotte Tina en Frans….Chapeau.

Er komt heel wat bij kijken qua organisatie van zo`n week maar jullie hebben het geweldig gedaan. Ik denk dat ik namens de hele groep kan zeggen

……BEDANKT…..

Arno