Skiën en meer – Januari 2020 Zams, Tirol

Stel je voor, een skisafari in Tirol. De organisatie heeft ook dit jaar weer een uitdagend programma, we verblijven in een prima hotel in Zams, gaan skiën in Serfaus, Sölden, Hoch- en Obergurgl, Seefeld, uitdagingen genoeg! Zou het dit jaar volgens plan verlopen? Nou nee, zoals bijna elk jaar is het weer een echte ‘flexibilitätsreise’(zie artikel 2014). 🙂

Is het mooi weer? Dan gaan we optimaal profiteren in een groot skigebied. Is het mistig of sneeuwt het? Dan zoeken we onze heil in een lager gebied en skiën tussen de bomen. Geweldig, ik laat me graag verrassen.

En dan de avonden. Niet alleen is het eten heerlijk, maar daarna komen heel andere talenten van de skiërs tot uiting. Zo worden we verrast met een rollenspel, geregisseerd door Wil, enig! Maar de onbetwiste kers op de taart komt op donderdagavond:

de Neukirchen bluesband.

Dit jaar hebben de gidsen hun instrumenten weer mee en na het diner gaat het los! De stem van Andrea, het nieuwe podiumbeest Kim en de supersax van Heinz. Feest! Zelfs onze nieuwe chauffeur William is verrast. Hij had een Tiroler orkestje verwacht. 🙂

Zaterdag is er een uitstapje naar Innsbruck met Frans als gids. Een mooie afsluiting van een mooie week. Ski Holland Groep volgens Sjaak: ‘Je komt er gemakkelijk in, maar je komt er bijna niet meer uit!’ En zo is het.

Elly Peijs-Stoppelman