Skisafari Meiringen, Zwitserland 2022

Na twee jaar kunnen we weer! Al meteen in de bus is de stemming uitgelaten. Er zijn veel nieuwe gezichten, helaas ook een aantal afwezigen.

We gaan naar Meiringen, niet echt bekend bij mij, maar ons programma ziet er veelbelovend uit. Een van de verhalen van Arthur Conan Doyle over Sherlock Holmes speelt zich hier af.

Hier zou Sherlock Holmes samen met Professor Moriarty op 4 mei 1891 naar beneden gestort zijn. In het Sherlock Holmes-museum is hierover van alles te zien.

Op weg

Elke dag in de bus, als we op weg zijn naar de verschillende skibestemmingen, word ik bijgepraat door mijn privéreisgids Herman, die mij interessante informatie geeft over dit prachtige gebied.

Onze skigidsen Andrea en Karin hebben deze keer twee verrassingen voor ons in petto: Esther en Martin, skileraren uit Neukirchen, die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Ze passen naadloos bij de groepen.

Dinsdag

Al een paar fijne skidagen achter de rug: geen wolkje aan de lucht, mooie sneeuw, heerlijke pistes, wat wil je nog meer? Ons wacht een uitdaging: we gaan naar Grindelwald/ Wengen.

Met de Eiger Express naar de top van de gletscher. Wat een uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau!

’s Middags naar Wengen om daar de Lauberhorn Weltcup Abfahrt te doen, die 2 weken eerder heeft plaatsgevonden. Niet normaal zo’n afdaling, maar we hebben het gedaan!

Woensdag

We gaan naar Mürren/Schilthorn. Daar stappen we meteen in de gondel naar de top: de Piz Gloria op zo’n 3.000 m. hoogte. Zwarte pistes, een skyline walk, een thrill walk. Uniek!

En… we komen in Bond World met de 007 Walk of Fame. In ‘69 is hier de Bondfilm ‘On her Majesty’s Secret Service’ met Pierce Brosnan opgenomen. Het ronddraaiende restaurant is spectaculair!

Donderdag

Skiën in Adelboden-Lenk, prachtige pistes. Tijdens de lunch op een heerlijk zonnig terras hebben we van de serveerster een snelcursus Zwitserse gerechten en drankjes gekregen. Cheesbägel auf Brot, murbimilch, echt een aanrader! De uitspraak? Tja…. 😉

Ook de rest van de week is prachtig. Alle deelnemers zijn enthousiast en vol lof over Tina en Frans die er, ondanks alle onzekerheden vooraf, toch in geslaagd zijn om een prachtige reis te organiseren. Dank!

Volgend jaar naar Pfunds. Ik kan niet wachten!

Elly Peijs-Stoppelman