Verslag van de reis met de Ski Holland Groep naar Zams van 24 jan tot 1 februari 2020

Aangemoedigd door enthousiaste verhalen ben ik in januari 2020 voor de eerste keer mee  op reis geweest met de Ski Holland Groep. Ik was wel vaker met een skigroep mee geweest, maar een skisafari onder leiding van gidsen was helemaal nieuw voor mij.

Om te beginnen werd ik, super lief, door Anjo van huis opgehaald. Royaal op tijd arriveerden we in Meerkerk, zodat we rustig de tijd hadden om medereizigers te begroeten en nog even iets te eten en te drinken, voordat we de bus in stapten. Het bleek een hele leuke groep mensen met een uitzonderlijke voorkeur voor de Snollebollekes en Ramstein.

Redelijk vroeg in de ochtend kwamen we op zaterdag  al aan bij Hotel Jägerhof in Zams en werden daar meteen op een heerlijk ontbijtje getrakteerd. Zams heeft een klein maar fijn skigebied. Het was prima weer en er lag genoeg sneeuw. Goede redenen om meteen de nieuwe ski’s uit hun hoes te halen.

Het hotel bleek uitstekend te zijn. Fijne kamers, geweldig eten en zeer uitgebreide wellness faciliteiten. Daartoe hoorde ook een groot buitenbad dat je van binnenuit zwemmend kon bereiken.

Zondag op pad met de gidsen! Wij nieuwelingen startten in een dubbele groep met twee gidsen om hen de gelegenheid te geven om een goede indeling te maken. Vervolgens werd het een heerlijk zonnig dagje skiën in Kappl.

Alhoewel er vooraf een prima programma was opgesteld, is het echt een genot dat de gidsen en de reisleiding iedere dag overleggen om, afhankelijk van het weer en de omstandigheden, het programma toch nog zó aan te passen dat we altijd op de best mogelijke plekken konden skiën.

Zo skieden we op de zonnige dagen in grotere en open gebieden waar lekker doorgeskied kon worden (Obergurgl, Serfaus/Fiss, Sölden) en op de, qua weer, wat mindere dagen werd er gekozen voor een beschut gebied (See, Seefeld) met minder last van de wind en waar het zicht beter was. De laatste keuze had als bijkomend voordeel dat er even goed aandacht aan de techniek besteed kon worden ten behoeve van betere bochten en vrolijke proefjes in/van de diepe sneeuw. Ik vond het allemaal geweldig!

Gedurende de terugritten in de bus werden we, meestal door Bert, getrakteerd op een welverdiend drankje.  Regelmatig werd dit opgeluisterd door de fluwelen klanken uit de gesmeerde keeltjes van skihollandgezelschap. De reis terug naar het hotel vloog dan zó voorbij. Over “Volare” gesproken, de muzikaliteit was zeker niet beperkt tot de skiholland-reisgenoten. De gidsen hebben ook een flink steentje bijgedragen. Op donderdagavond hebben zij ons verrast met een geweldig optreden. Met live zang, live saxofoonspel, en bijgestaan door een elektronische backline, vormden zij een prima bandje. Ons gezelschap kon hier niet bij stil blijven zitten en met z’n allen hebben we dan ook volop gedanst en gezongen. Super gezellig!

Op de laatste vrijdag waren we in het gebied van Sölden. Het was een ideale skidag; mooi weer, weidse uitzichten, heel veel lekkere afdalingen, skiën op de gletsjer én goeie sneeuw. Heerlijk om het officiële skiprogramma met de gidsen aan het eind van de dag op de Panorama-bergalm met een Poire-Williams af te sluiten.

Het skiën met gidsen is een geweldige ervaring. Je kan daardoor veel geconcentreerder en gecontroleerder skiën. Je hoeft je niet druk te maken over de koers, het tempo, het gebied of de liftkeuze. Af en toe krijg je ook nog eens een tip of word je een beetje uitgedaagd, met als doel beter te gaan skiën, maar altijd veilig. De gidsen waren samen een professioneel en leuk team en ook nog eens gezellig en enthousiast naar de groep. Dank daarvoor.

De liefhebbers konden op de laatste “vrije” zaterdag nog even lekker skiën op de heimberg van Zams. Anderen, waaronder ik, zijn per trein naar Innsbruck geweest. Frans was zo aardig om ons daar een heuse rondleiding te geven.  Van gouden dak tot Inn en Zachertorte.

En ja, na de traditionele schnitzel moet je dan weer naar huis, maar dan wel geheel voldaan.

Ik kijk terug op een fantastische vakantie, mede dank zei de geweldige leiding en de zorg van Tina en Frans. Het was allemaal perfect geregeld en heel gezellig. Dank jullie wel. Ik ga graag weer mee!

Loes Padberg